keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Bileet

Aina ennen opiskelijabileitä iskee jännitys. Jännittää se, tuleeko siellä olemaan yhtään tuttuja, joiden seuraan lyöttäytyä. Aina aiemmin olen mennyt noihin tapahtumiin jonkun seurassa, mutta nyt tuota jotakuta ei ole, joten on olemassa mahdollisuus, että harhailen koko illan ympäriinsä etsien jotakuta, jonka kanssa jutella. Pahimmassa tapauksessa joudun lähtemään pois heti kättelyssä, jos joudun vain istumaan jossain nurkassa yksin. Yleensä menen bailuihin hiukan myöhässä, jotta muut ovat ehtineet humaltua sen verran, että löytyy ainakin joku ihminen, vaikka olisi omassa suljetussa piirissään, johon en kuulu, joka ottaa minut silti mukaan istumaan iltaa. Strategia sekin.

Oikeastaanhan tuo pelko on aika irrationaalinen, että joutuisin häpeällisesti olemaan yksin. Alkoholi kuitenkin kummasti vähentää kitkaa tutustua uusiin ihmisiin, joten tuon tapahtumisen todennäköisyys on marginaalisen pieni. Silti ahdistaa. Haluan mennä, toivoisin tutustuvani uusiin ihmisiin, mutta noin on harvoin, harvoin käynyt. Pullollinen tai kaksi ekstroversiota toki auttaa, mutta en siltikään ole tarpeeksi "sosiaalinen", jotta voisin vain jutustella jollekulle aivan tuiki tuntemattomalle ihmiselle, varsinkin paikassa, jossa on järkyttävä määrä muitakin ihmisiä. Jokaisessa tapahtumassa olen kuitenkin löytänyt seuraa, joiden kanssa iltaa viettää, joten en ymmärrä, miksi ahdistun.
Enkä oikeastaan edes tiedä, miksi menen noihin tapahtumiin näinkin usein. Toki, tykkään viettää aikaa ihmisten kanssa, mutta tuollaiset massatapahtumat, se ihmismäärä pienessä tilassa, on melko ahdistavaa. Mieluummin istuisin baarissa pienellä porukalla. Minulla on toki aina pieni haave siitä, että joku kerta löytäisin sen oikean
™, tai edes yöseuraa, mutta tiedostan, että se on vain haave, sillä en varmasti uskaltaisi lähestyä ketään tuollaisessa ihmissumassa. Mutta saa kai ihminen haaveksia.


Pääasiallinen syy siihen, miksi menen noihin tilaisuuksiin, lienee siinä, että ne tarjoavat jotain uutta. Mahdollisuuden astua pois omalta mukavuusalueelta. Vaihtelua arkeen. Tarinoita, joita kertoilla. Ihmisiä. Sosiaalista pääomaa (mitä ikinä se tarkoittaakaan). Itsetunnon kohotusta. Hauskanpitoa.

Elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti