keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kokemattomuuden taakka

Haluaisin tehdä niin paljon kaikkea, mutta vapaa-aika on aina niin tuskallisen rajallinen. Lomalle kaipuu on suuri, mutta onneksi kohta koittaa hetkellinen vapaus.


Oma kokemattomuuteni parisuhdeasioissa nousi jälleen tietoisuuteen, kiitos aikaisemmin mainitseman nettitreffailun uudelleen aloittamisen. En oikein ymmärrä treffailun dynamiikkaa sinänsä, tai että miten ihmiset uskaltavat ylipäätään lähestyä toisiaan sekä fyysisesti että henkisesti. Varsinkin fyysinen osuus vaikuttaa ylitsepääsemättömän vaikealta itselleni, ellen tunne toista hyvin. Kuinka sitten voi vaikuttaa itsevarmalta ja "miehiseltä", jos ei kykene toteuttamaan kaikkia siihen vaadittavia asioita? Ehkä minun ei sitten tarvitse olla ylimaskuliinen tai sen sellaista. Ehkä kelpaan omana itsenäni.

Muutenkin tietyllä tavalla pelkään, että jos joku ihminen kiinnostuu minusta, hän tulee jossain vaiheessa pettymään ja lakkaa olemasta kiinnostunut. Tämä on tietysti ihan helvetin tyhmä ajatus, sillä jos jollakulla on tunteita toista kohtaan, ei se luultavasti kovinkaan helposti tule muuttumaan. Miksi oikeastaan kiinnostuisin sellaisista ihmisistä, jotka eivät hyväksy minua itsenäni? Ihmismieli on kummallinen.

Itsevarmuuden puute toki vaikeuttaa huomattavasti kaikenlaista toimintaa. Ehkä myös lapsuuden traumat vaikuttavat siihen, etten luontevasti osaa olla fyysisessä kontaktissa juuri kenenkään kanssa. Kenties jokainen tuntee niin, ettei kosketus tule luonnostaan. Kenties itsevarmuus onkin juuri sitä, että uskaltaa tehdä sen, mikä on oman turvallisuudentunteen ja mukavuusalueen ulkopuolella.

Kuinka tuota itsevarmuutta sitten voisi kehittää? Takanani painaa edelleen kokemattomuus, ja sen taakka on suuri. En osaa tuntea omanarvontunnetta. Pidän vain toivoa yllä siitä, että joskus, jossakin oikeassa tilanteessa, pääsen eroon noista kantamistani taakoista. Ehkä sitten pystyisin hyväksymään itseni.


Tietenkin tuollainen ajattelu on täysin väärä. Asetan ehtoja omalle onnellisuudelleni. Jos en osaa rakastaa itseäni nyt, miten yhtäkkiä pystyisin niin tekemään noiden taakkojen jäädessä taakse?

Tällaista tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti