sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ihmisten ilmoille

Yyberisti parempi olo jälleen, mistä lie johtuu. Viime sunnuntainen lipsahdus alkaa karkota mielessä, ja eilen sain jo ajateltua asiat halki ja suostuteltua itseni uskomaan siihen, että en ole huono ihminen, ja että en ole yksin. Odottelen jo joululomaa innolla, vielä tosin pitäisi jaksaa ahertaa nenä kirjassa kiinni muutaman päivän ajan. Muutamia suunnitelmia on jo luvassa lomalle, mutta töitäkin pitäisi tehdä (nisti mikä nisti). No, ehkä saan haettua hyvän rajan työn ja vapaa-ajan välille, lomalla ollessa kun opiskeluajan saa päättää itse.

Mietin, onko Facebookin ja treffipalstan pakonomainen selailu syy vai seuraus eiliseen olotilaan. Kenties molemmat. Kun olo on huono ja ei pysty keskittymään mihinkään muuhun, on helppo roikkua noissa palveluissa, jotka luovat pintapuolisesti sosiaalisen olon, että on edes jollakin tasolla yhteydessä ihmisiin, vaikka ei siellä mitään tekisikään. Mutta sillä on toki varjopuolensa, sillä siellä näkee vain sen, mitä ihmiset haluavat muiden näkevän, jolloin syntyy yksipuolinen kuva toisesta osapuolesta, johon sitten voi itseään verrata ja potea itsesyytöstä hukkaan heitetystä elämästä.

Huomasin tänään, miten paljon ulkona käyminen, ihmisten ilmoilla liikkuminen voi vaikuttaakaan mielialaan. Ja ihmisiähän ulkona tosiaan oli, kun sunnuntain jouluaukioloajat ovat alkaneet. En viihtynyt pihalla pitkään, mutta jo pikainen piipahdus sai aikaan huomattavan hyvän fiiliksen. Kämpille palatessa mieliala kuitenkin laskeutui normaaleille uomilleen, eli neutraaliin tilaan, jossa ei ole aivan paska muttei loistavakaan olo. Iltaa kohden mieliala kohosi, kiitos ystävien.

Pitäisi ottaa tavaksi käydä ulkona aina kun masentaa, vaikka juuri tuolloin kynnys lähteä on suurin. Raitis ilma tekee hyvää, ja muiden elävien olentojen näkeminen muualta kuin tietokoneen näytöltä. Olen ehkä hieman laiminlyönyt sosialisointia näin kiireen alla, joten siinäkin asiassa on hieman kiinniotettavaa. Lomalla ehtii nähdä ihmisiä, luulen. Muutamia kavereita, joiden kanssa ei ole pitkään aikaan ollut tekemisissä. Kenties voisin pitää yhteyttä myös erääseen uuteen tuttavaan, jonka kanssa olen kaveerannut enemmän tänä lukuvuonna. Kuitenkaan vapaa-ajalla ei ole tullut nähtyä, joten kenties nyt olisi hyvä sauma siihen.


Nyytin pitämät keskustelualueet ovat jääneet joulutauolle. Tuntuu oudolta, kun jokapäiväiseen rutiiniin kuuluu tarkistaa, onko sinne lisää viestejä ilmaantunut. Noilla palstoilla tulee mielenkiintoisia viestejä liittyen elämäntilanteisiin, joiden kanssa toisinaan itsekin painiskelen (lue: aina). Olen sieltä saanut kerran tai pari kimmokkeen kirjoittaa jostakin aiheesta hiukan syvemmin, mutta nyt pitää odottaa ensi vuoteen, että pääsee lukemaan ihmisten kokemuksia ja ajatuksia.

Vähän kevyempi päivitys tähän väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti